Έντυπη Έκδοση

ΔΝΤ: Αλλα συμφωνούμε και άλλα γίνονται

Αγνωστη η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας

Αγνωστη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ, ο οποίος απέφυγε χθες να προσδιορίσει το χρόνο ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης.

Παρά τις διαρροές από κυβερνητικά στελέχη για την ημερομηνία άφιξης της τρόικας στη χθεσινή ενημέρωση ο Ουίλιαμ Μάρεϊ υπήρξε φειδωλός. «Δεν έχω ημερομηνία επιστροφής αυτή τη στιγμή», είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το εάν η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων». Στο Ταμείο επικρατεί εκνευρισμός για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις που γίνονται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων με την κυβέρνηση, αφού, όπως ανέφερε αξιωματούχος του στην «Ε», «γίνονται συνέχεια μονομερείς κινήσεις από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αλλα συμφωνούμε και άλλα γίνονται» είπε χαρακτηριστικά υπονοώντας τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.

Κληθείς χθες επίσης να σχολιάσει τα σχέδια για τη χορήγηση προληπτικής γραμμής πίστωσης προς την Ελλάδα, ο Μάρεϊ χαρακτήρισε «ακαδημαϊκή» τη συζήτηση, υπογραμμίζοντας πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν απευθύνει αίτημα για προληπτική γραμμή. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ερωτηθείς για την επιδίωξη της Ευρωζώνης το ΔΝΤ να αναλάβει ενεργό ρόλο και συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα που θα συνοδεύει την προληπτική γραμμή πίστωσης της Ε.Ε. προς την Ελλάδα, τόνισε ότι «είναι θέμα της Ελλάδας και των Ευρωπαίων να αποφασίσουν ποιος θα είναι αυτός ο ρόλος».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τρόικα
ΔΝΤ
Κύριο θέμα
Η τρόικα με τίποτα δεν χορταίνει