Ηλεκτρονική Έκδοση

Στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για τη Ρωσία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων προς τη Ρωσία- από την ΕΕ και τις ΗΠΑ -για τη στάση της απέναντι στην κρίση στην Ουκρανία άφησε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον λέγοντας ότι η ενέργειες της Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία είναι απαράδεκτες. «Εάν η Ρωσία υιοθετήσει μια θετική προσέγγιση προς την ελευθερία και ευθύνη της Ουκρανίας, ενδεχομένως οι κυρώσεις να αρθούν. Εάν συνεχίσει να συμβάλει στην κλιμάκωση της κατάστασης τότε είναι πιθανό να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις» είπε.

Πούτιν - Ποροσένκο Πούτιν - Ποροσένκο Το Κίεβο κατηγόρησε την Πέμπτη τη Μόσχα για αποστολή στρατευμάτων και όπλων προκειμένου να παράσχει υποστήριξη στους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ώστε να ξεκινήσουν νέες επιθέσεις. Εξαιτίας των συγκρούσεων έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι.

Καθώς πάντως οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν να διχάζονται, η απόφαση σχετικά με το εάν και κατά πόσον θα επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας αναμένεται να ληφθεί στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, στα μέσα του Δεκεμβρίου. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Δευτέρας, το πρώτο στο οποίο θα προεδρεύσει η νέα Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείλησε την Πέμπτη τη Μόσχα ότι η Δύση ενδέχεται να λάβει περαιτέρω τιμωρητικά μέτρα λόγω της στρατιωτικής κλιμάκωσης της κρίσης.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία
ΗΠΑ
Ρωσία